![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgagmTeJanCrk9pFa6zHZR6otIp6Uj-IFr1QpdpOElZw57iqiZfOuwvZVdp0GLlWZE7mtnS0-kdwol56ByEwHIBq2tFKOpRwG2ak3lqpeRjX3PM7zqezrAGRRIXsXupHeqVKUMKpEunPDA/s1600/Agatka2.jpg)
Składniki:
3,5 tabliczki czekolady mlecznej
3,5 tabliczki czekolady mlecznej
3 jajka
12,5 dkg serka mascarpone
20 dkg margaryny
20 dkg cukru pudru
13 dkg mąki
szczypta soli
kilka kropli esencji waniliowej
12,5 dkg serka mascarpone
20 dkg margaryny
20 dkg cukru pudru
13 dkg mąki
szczypta soli
kilka kropli esencji waniliowej
3 czekolady połamać na kawałki i roztopić z margaryną, następnie przestudzić.
Jajka utrzeć z cukrem, serkiem, esencją i szczyptą soli. Dodać roztopioną czekoladę z margaryną, a potem wymieszać z przesianą mąką. Ciasto wylać do formy o
wymiarach 24x27cm. Posypać pozostałą połową tabliczki czekolady i piec ok. 30
minut w temp. 165 stopni C.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgo15tj-qlWHO8JybacYJcwjcoq-0UTKR05tipMXpSU3ivm212knSLr8YwwphkIg8PY7Ep9iiqiMDB-yPOnwcsFVLWu2UuEbXKJf8opA49O-ZP1l7f6EaDuY4a0-jnroHoDVRqq9GCrpeA/s1600/Beatka2.jpg)
Pyszne, słodkie, bardzo wilgotne dzięki dodatkowi mascarpone, proste w przygotowaniu, czego chcieć więcej..? Do dzieła! Wypróbujcie :)
Komentarze