Dzisiaj przepyszna propozycja na weekendowe leniwe śniadanko, uwielbiane w naszej rodzinie mam nadzieję że i Wam posmakuje. Przepis jest dosyć intuicyjny i dzięki temu możemy modyfikować składniki według swoich upodobań.
Składniki:
4 bułki
4 jajka
1/2 szklanki śmietanki kremówki
10 dkg boczku parzonego
10 dkg sera żółtego
10 dkg sera typu feta lub greckiego
½ papryki czerwonej
Kilka pomidorków koktajlowych
Szczypiorek lub pietruszka
sól, pieprz
Bułki wydrążąmy, boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy.
Jajka roztrzepujemy ze śmietanką, dodajemy pokruszoną fetę, starty ser żółty i
pokrojone paprykę i pomidorki i szczypior i/lub pietruszkę. Dodajemy przestudzony
boczek. Rozgrzewamy piekarnik do 190
stopni. Na blaszce układamy wydrążone bułki, napełniamy je farszem i wkładamy
do piekarnika na około ½ godziny. Serwujemy gorące.
No i takie śniadanka lubię:) A moja rodzinka to jest wprost zachwycona i już czuję, że będą się domagać ich na sobotnie śniadanko.
Komentarze