![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgo15tj-qlWHO8JybacYJcwjcoq-0UTKR05tipMXpSU3ivm212knSLr8YwwphkIg8PY7Ep9iiqiMDB-yPOnwcsFVLWu2UuEbXKJf8opA49O-ZP1l7f6EaDuY4a0-jnroHoDVRqq9GCrpeA/s1600/Beatka2.jpg)
Dzisiaj przepyszna propozycja na weekendowe leniwe śniadanko, uwielbiane w naszej rodzinie mam nadzieję że i Wam posmakuje. Przepis jest dosyć intuicyjny i dzięki temu możemy modyfikować składniki według swoich upodobań.
Składniki:
4 bułki
4 jajka
1/2 szklanki śmietanki kremówki
10 dkg boczku parzonego
10 dkg sera żółtego
10 dkg sera typu feta lub greckiego
½ papryki czerwonej
Kilka pomidorków koktajlowych
Szczypiorek lub pietruszka
sól, pieprz
Bułki wydrążąmy, boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy.
Jajka roztrzepujemy ze śmietanką, dodajemy pokruszoną fetę, starty ser żółty i
pokrojone paprykę i pomidorki i szczypior i/lub pietruszkę. Dodajemy przestudzony
boczek. Rozgrzewamy piekarnik do 190
stopni. Na blaszce układamy wydrążone bułki, napełniamy je farszem i wkładamy
do piekarnika na około ½ godziny. Serwujemy gorące.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaG7pZ53lK6apiRSiLT8bGhna-C-3_JkpT-l1yf61XcZ-VV8D3TJA3U0-YH5qkl2S_cQK0yEMP03b-b5DOFOU8hp_ZVRxesFJtf7E9SApj2_u9RKy9SgKWPKlOxApDOR3_QASDGI4TkAU/s1600/Agatka2.jpg)
No i takie śniadanka lubię:) A moja rodzinka to jest wprost zachwycona i już czuję, że będą się domagać ich na sobotnie śniadanko.
Komentarze