Moje dzieci nie mogły uwierzyć w to co robię i że powstałe szyszki będą się w ogóle nadawały do jedzenia. Wielkie zaskoczenie, bo nie dość że urocze to jeszcze całkiem, całkiem dobre.
Składniki:
8 dkg ryżu preparowanego
30 dkg krówek
10 dkg masła
1 łyżka gorzkiego kakao
30 dkg krówek
10 dkg masła
1 łyżka gorzkiego kakao
Rozpuścić krówki razem z masłem i mieszać, aby masa się nie przypaliła. Dodajemy łyżkę gorzkiego kakao i dodajemy ryż do masy krówkowej. Odstawić całość do lekkiego wystudzenia. Jeszcze
z ciepłej masy formować kulki.
A wiesz, że u nas jada się je częściej.. Mój M. jest "wielbicielem gatunku". Do tego stopnia, że sam kupuje krówki i je robi!!! Moim skromnym zdaniem najlepsze szyszki powstają z cukierków opatowskich. Muszę jeszcze dodać, że zrobiłaś mistrzostwo z tym karmelem do podania. Tak apetycznie to mój M. ich nigdy nie serwuje..
Komentarze