
Składniki:
2 pomidory
3 ogórki
6-7 rzodkiewek
2 łodygi selera naciowego
4 jajka
pęczek szczypiorku
kilka liści sałaty
2 łyki majonezu
sól
pieprz świeżo mielony
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na drobna kostkę. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidory, ogórki i rzodkiewkę także kroimy na kosteczkę, seler na paseczki, szczypior siekamy, sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki. Jajka i warzywa mieszamy z majonezem i przyprawiamy wedle uznania i podajemy na sałacie. Ponieważ w mojej rodzinie są zwolennicy podawania bez sałaty, przygotowuję ją zawsze w dwóch wersjach - również takiej bez sałaty. Smacznego!

Całe lata nie jadłam a to rzeczywiście smak z mojego dzieciństwa. Jak dobrze było odświeżyć sobie te miłe wspomnienia :)
Komentarze