
Składniki na spód:
20 dkg ciastek Oreo
2 łyżki roztopionego masła
2 łyżki roztopionego masła
Piekarnik rozgrzać do 165 stopni C. Foremki na muffiny wyłożyć papilotkami. Roztopione masło i pokruszone ciastka Oreo połączyć razem i tak przygotowaną mieszanką wyłożyć spody papilotek. Piec przez około 8 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Temperaturę piekarnika zredukować do 150 st. C i zacząć przygotowywać masę sernikową.
W misce zmiksować razem serek, cukier, mąkę. Dodać kwaśną śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i lekko razem zmiksować. Kolejno dodać po jednym jajku lekko miksując, a na sam koniec pokruszone ciastka Oreo i maliny. Masę wyłożyć na podpieczone spody i piec ok. 15 minut a po wyłączeniu piekarnika zostawić je jeszcze na 20 minut wewnątrz.
Składniki na masę:
35 dkg serka mascarpone
10 dkg cukru
10 dkg cukru
2 łyżki mąki
1/s szklanki kwaśnej śmietany
kilka kropli ekstraktu z wanilii
2 jajka
kilka ciastek Oreo
garść malin
W misce zmiksować razem serek, cukier, mąkę. Dodać kwaśną śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i lekko razem zmiksować. Kolejno dodać po jednym jajku lekko miksując, a na sam koniec pokruszone ciastka Oreo i maliny. Masę wyłożyć na podpieczone spody i piec ok. 15 minut a po wyłączeniu piekarnika zostawić je jeszcze na 20 minut wewnątrz.

Komentarze