Przejdź do głównej zawartości

Krem czosnkowy z bazyliowymi grzankami


Znakomita! Absolutnie jestem nią zachwycona, albowiem jestem prawdziwą miłośniczką czosnku. Moja rodzina jednogłośnie stwierdziła, że jest zbyt mocna, dobra dla prawdziwych twardzieli. Polecam ją szczególnie z dodatkiem domowych grzanek bazyliowych co sprawia, że smak jest bardziej łagodny i delikatny.



Składniki:
4 pełne główki czosnku
1 ziemniak
1 cebula
0,75l bulionu
3 łyżki oliwy z oliwek
pieprz, sól, chili
2 kromki chleba pszennego lub weki
2 łyżki pesto
1 łyżka oliwy z oliwek












MDF jeśli miłośnicy słowackiej zupy "czesnakowej" będą zachwyceni, to ja też się do fanklubu zapisuję. Wygląda smakowicie!!!






Komentarze