
Składniki:
1 kostka fety
1/2 kg pomidorków koktajlowych
(mix czerwonych i żółtych)
2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
2-3 ząbki czosnku
szczypta soli i pieprzu
1 łyżka brązowego cukru
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, podsmażyć na złoty kolor. Wrzucić pomidorki przekrojone na pół. Posypać solą pieprzem oraz cukrem. Smażyć około 5 minut aż cukier skarmelizuje się i połączy smaki.
Do naczynia żaroodpornego włożyć blok fety, dookoła wyłożyć pomidorki i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 5-10 minut do momentu, aż ser będzie miękki i sprężysty. Uwaga: ser nie może się zupełnie rozpiec!

Nie tylko Ty będziesz powtarzać :) Już pomidorki i feta jest więc dzisiaj moja kolej :)
Komentarze