
Składniki na sałatkę:
1 op rukoli
1 op sera pleśniowego typu srebrzysty (użyłam 100g takiego sera w plastrach)
2-3 gruszki
100 g orzechów włoskich
Sos miodowy:
8-10 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
3 łyżki octu winnego
szczypta soli morskiej i świeżo zmielony pieprz
Sałatę myjemy i osuszamy. Układamy na miseczce. Gruszkę wg uznania obieramy ze skórki lub nie, kroimy na ćwiartki a potem na plasterki. Wykładamy na rukolę. Teraz ser pleśniowy - kruszymy palcami lub kroimy w kosteczkę. Na koniec siekamy grubo orzechy. Składniki sosu mieszamy dokładnie i polewamy sałatę tuż przed podaniem. Smacznego!
Prosta, zdrowa a do tego pyszna! Poszerzasz zakres moich akceptacji jeśli chodzi o sałatki z owocami :) Brawo MDF !
Komentarze