
Składniki:
1 op roszponki
25 dkg serka camembert
25 dkg serka camembert
1 pierś z kaczki konfitowanej
12 pomidorków koktajlowych
1 awokado
1 awokado
1/2 czerwonej cebuli
Sos malinowy vinegrette:
garść malin( ok. 1/2 szklanki)
garść malin( ok. 1/2 szklanki)
łyżeczka miodu
ocet winny(1/2 łyżeczki)
kilka łyżek oliwy z oliwek
pieprz i sól
Roszponkę myjemy i osuszamy, umieszczamy na płaskim naczyniu i układamy na wierzchu wszyskie pozostałe składniki. Ser camembert i awokado kroimy na plasterki, pomidorki na połówki a cebulę w drobne piórka.
Całość skraplamy drobnymi kleksami malinowego vinegrette, powstałego przez zblendowanie wszystkich składników na gęsty sos. Smacznego!

Nie wiem jak was ale mnie nie trzeba dłużej zachęcać. Biegnę do sklepu po składniki i zabieram się za przygotowania!!! Cudownie że i obiad i przekąska zrobią się za jednym razem :)
Komentarze