Składniki dla 4 osób:
pęczek zielonych szparagów
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 ziemniaki
1/2 litra bulionu warzywnego
1 łyżka śmietany
pieprz, sól, tymianek
4 kawałki wędzonego łososia
Na oliwie przyrumienić posiekaną cebulę oraz 2 ząbki czosnku po czym dodać surowe zielone szparagi (usuwając twarde zdrewniałe końce) oraz pokrojone w kostkę surowe ziemniaki. Zalać bulionem i gotować do miękkości. Zblendować doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy z kleksem śmietanki kremówki oraz plasterkiem wędzonego łososia.
W
wyglądzie do złudzenia przypomina mi krem z brokułów, ale zapewniam Was - smak
jest zupełnie inny. A zwłaszcza z dodatkiem wędzonego łososia.. Pychota!
Komentarze