
Składniki dla 4 osób:
makaron pappardelle (pól opakowania)
10 dkg łososia wędzonego w kawałku
pęczek zielonych szparagów
10 dkg ser z niebieską pleśnią (użyłam Lazur błękitny)
20 dkg śmietanki 30%
4 łyżki startego parmezanu do posypania
sól pieprz
Na patelnię włożyć łososia, zalać śmietanką i pokruszyć ser, zagotować, a potem poddusić na wolnym ogniu do zgęstnienia. W międzyczasie ze szparagów odkroić zdrewniałe końce i zblanszować je w osolonym wrzątku. Wyjąć ostrożnie, pokroić na mniejsze kawałki i dołożyć do sosu. Makaron ugotować al dente. Wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać łyżką parmezanu. Podawać od razu. Smacznego!

Wiesz co dobre MDF! Szparagi mogłabym jeść zawsze i wszędzie a jak dodać do tego serek pleśniowy, to już zupełna rewelacja. Oby sezon na te pyszne warzywa szybko się nie skończył...
Komentarze