Przejdź do głównej zawartości

Pesto z bobu




Taki mi wpadł do głowy pomysł na wykorzystanie bobu, którego oprócz mnie nikt w domu nie lubi. A pesto smakowało wszystkim! Nie spodziewałam się, że spotka się z takim uznaniem.






Składniki:
30 dkg  ugotowanego bobu 
1/2 papryczki chilli
1/5 szklanki oliwy z oliwek
15 listków bazylii
10 dkg tartego sera parmezan
4 łyżki mielonych migdałów
pieprz i sól

Bób gotujemy ok. 20 minut do miękkości w osolonej wodzie. Obieramy z łupinek, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do uzyskania prawie jednorodnej pasty.













MDF, wiem, że mnie nie było kiedy wymyśliłaś tę pastę, ale żeby cokolwiek o niej napisać muszę jej spróbować.... To kiedy przygotujesz ją na śniadanko?? 
Ps. zdjęcia wyszły uroczo :)

Komentarze