Kolejna śniadaniowa propozycja, choć prezentuje się tak pięknie, że
nadaje się nawet na niejedną imprezę lub bankiet. Wypełnienie można
dowolnie modyfikować w zależności od gustu, nam bardzo zasmakowała
wersja ziołowa w aksamitnym serku.
Składniki na około 9 sztuk:
ok. 40 dkg łososia wędzonego w plastrach
40 dkg serka kremowego Philadelfia
3 jajka na twardo
2 ząbki czosnku
szczypiorek i koperek
ser żółty w plasterkach
sól, pieprz i musztarda
40 dkg serka kremowego Philadelfia
3 jajka na twardo
2 ząbki czosnku
szczypiorek i koperek
ser żółty w plasterkach
sól, pieprz i musztarda
Wgłębienia w foremkach wyłożyć najpierw folią spożywczą a potem plasterkami łososia. Jajka pokroić w
kostkę, przecisnąć czosnek i pokroić szczypiorek. Wymieszać z serkiem,
doprawić pieprzem, solą i musztardą. Masę włożyć na łososia i przykryć plasterkami sera dopasowując do foremki. Schłodzić przed podaniem.
Przyznam szczerze, że choć wydawało mi się to skomplikowanym daniem, to po przeczytaniu Twojego opisu chyba je przyrządzę na jakieś rodzinne świętowanie. I wcale nie mam na myśli śniadania...
Komentarze