
Składniki:
20 dkg czekolady gorzkiej (z Lidla)
20 dkg masła
30 dkg cukru
5 jajek
11 dkg mąki pszennej
50 dkg mascarpone
ziarenka z połówki laski wanilii
15 dkg malin
W drugiej misce ucieramy mascarpone z resztą cukru (10 dkg) i 2 jajkami. Masę serową wylewamy na czekoladową, na to resztę masy czekoladowej. Uwaga, masa czekoladowa jest bardzo gęsta i trzeba nakładać porcje łyżkami obok siebie a potem ostrożnie połączyć. Na koniec układamy na wierzchu maliny lekko je wciskając w ciasto. Pieczemy dobrą godzinę w temperaturze 170 stopni. Studzimy w otwartym piekarniku, smacznego!!!

Nie tylko Twoi bliscy byli zachwyceni, moi pomimo, że nie próbowali już przebierają nogami w oczekiwaniu jak im to ciacho zrobię! Na szczęście przepis szybki więc w sam raz na szybki niedzielny podwieczorek.
Komentarze