
Składniki:
1szkl
pęczaku
laska wiejskiej kiełbasy
10 dkg ostrego salami
puszka pomidorów bez skórki
1/2 l przecieru pomidorowego
papryka czerwona
1/2 papryczki chili
3 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz,papryka w proszku
Kaszę płuczemy kilkakrotnie a następnie zalewamy wodą i odstawiamy na
około 1,5-2 godzin. Potem odcedzamy wodę, zalewamy 2 szklankami czystej wody i
gotujemy około 20 minut.W tym czasie kroimi obie kiełbasy i podsmażamy na
maśle dodając czosnek. Po około 10 minutach dodajemy pokrojone papryki i
zalewamy pomidorami i dusimy do miękkości papryki. Wrzucamy ugotowaną kaszę i
doprawiamy do smaku. Gotowe :)
Twoja nazwa "zimowe leczo" brzmi wspaniale i bardzo się cieszę, że mamy kolejną propozycję śniadaniową! Poeksperymentujemy trochę z kaszą MDF, bo zdrowa, sycąca i bardzo, bardzo dużo możliwości do jej wykorzystania. Już mi chodzi po głowie kolejna propozycja.
Komentarze