Przejdź do głównej zawartości

Tuńczyk na liściach cykorii





Uwielbiamy sałatki. Serwujemy je sobie zatem niemalże codziennie na drugie śniadanie w pracy. Wobec tego muszą być proste w przygotowaniu, kuszące w podaniu i oczywiście smaczne. A że do tego lubimy takie oparte na tuńczyku - ryb nigdy za dużo w diecie - oto kolejna odsłona:



Składniki:
kawałki tuńczyka w sosie własnym (puszka)
3/4 szklanki  kaszy kuskus
kukurydza (mała puszka)
czerwona fasola (puszka)
kilka pomidorków koktajlowych
majonez
sól, pieprz do smaku
2-3 cykorie

Kaszę zalać lekko osolonym wrzątkiem a potem dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać.
Gotową sałatkę podawać na liściach cykorii. Mniam... do schrupania :)

Zdjęcia wykonane przez Anię Szot ze studia 
www.foto-nostalgia.pl
Dziękujemy i polecamy :)



Przyznam Ci się MDF, że to Ty nauczyłas mnie jeść kaszę kuskus, pierwszy raz jadłam tak dobrą właśnie przez Ciebie zrobioną z tuńczykiem.





A widzisz, człowiek uczy się przez całe życie! A ja jeszcze niejedno danie Ci przyrządzę!




Komentarze