Przejdź do głównej zawartości

Kasza jaglana z makrelą na ogórkach kiszonych





Z pewną nieśmiałością podchodziłam do zrobienia tej pasty, ale przyznać muszę, że efekt był zaskakujący... Zaskakująco smaczny i bardzo sycący. W sam raz na nasze szybkie śniadanko w pracy.







Składniki:
1 makrela wędzona
pół szklanki kaszy jaglanej
4 ogórki kiszone
natka pietruszki
pierz i sól
1 łyżka majonezu

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Makrelę dzielimy na kawałki i pozbywamy się ości. 2 ogórki kroimy na drobną kosteczkę. Delikatnie wszystko mieszamy doprawiając solą, pieprzem, majonezem i natką pietruszki. Pozostałe ogórki kroimy w duże kawałki dekorując nimi porcję pasty. 






MDF a ja uważam, że to doskonała przekąska na przyjęcie dla gości. A zwłaszcza jak się dysponuje tak pysznymi chrupiącymi ogórkami kiszonymi. One robią w tym zestawie naprawdę dobrą robotę!


Komentarze